Cortenstaal

Hoe werkt Cortenstaal en wat is het?

Hoe werkt Cortenstaal en corten staal roest

De plantenbakken van Roestbakken.com worden gemaakt van het metaalsoort COR-TEN-staal. De unieke eigenschap van Cortenstaal is dat het een zeer dichte oxidehuid vormt. Dit wordt ook wel de roest laag genoemd. Hierdoor wordt het materiaal gescheiden van de zuurstof en voorkomt dit dat de roest doortrekt. De staalsoort bestaat uit metaallegering van ijzer, waaraan koper silicium, nikkel, koper en chroom zijn toegevoegd. Dit in combinatie met de dichte oxidatiehuid voorkomt dat de cortenstalen plantenbak door gaat roesten. Het diepere, toegevoegde, metaalsoorten worden hierdoor beschermd en gaat de plantenbak extreem lang mee.

Het typische uiterlijk van de Cortenstalen plantenbakken is de laatste jaren steeds meer populair geworden. De randen van de cortenstalen bloembakken zitten haaks op de bovenkant, waardoor er een moderne en gestroomlijnde uiterlijk wordt gecreëerd. De roestige buitenkant van de Cortenstalen bak is erg gewild omdat de uitstraling in zowel, moderne als in, klassieke tuinen neergezet kunnen worden.

Echter moet er nog wel goed opgelet worden als we spreken over hoelang de oxidehuid van de Cortenstalen plantenbak mee kan gaan. De roest dat over de bloembak heen loopt is altijd nog een laag wat over het Cortenstaal heen loopt. Dit kan door erosie (afbreken van materiaal door tijd en natuur) nog steeds langzaam afbreken. Het gene wat de Cortenstalen bakken zo goed van kwaliteit maakt is dat de roest laag oftewel de oxidehuid zich steeds opnieuw hersteld en ontwikkeld. Dit gebeurt alleen als de huid aangetast is door erosie. Erosie kan ontstaan door wind, regen maar ook natte voorwerpen zoals bladeren, takken en zand. Die dingen zorgen er voor dat de erosie versnelt.
Alhoewel dat allemaal niet zo goed klinkt is ondanks alles de gemiddelde leeftijd van een Cortenstalen plantenbak nog altijd vele malen langer dan normale plantenbakken. Die herstellen helemaal niet van erosie.

En daarom met de goede stevige, maar ook moderne en mooie buitenkant van deze plantenbak is de Cortenstalen plantenbak een uitstekende keuze voor bij u in de tuin! Niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor de lange levensduur van de plantenbak.